Kinderen achterbank

Nooit meer verveling op de achterbank

Elke zomer vertrekken er weer miljoenen mensen met de auto naar het zuiden. Vooral als je kinderen hebt kan deze reis voor je gevoel erg lang duren. Er zijn verschillende manieren om je kinderen te vermaken, je kunt ze een tablet geven of schermpjes ophangen zodat ze een film kunnen kijken. Wil je je kinderen echter een keer iets anders laten doen? Neem dan een reisspel mee! Wij hebben de leukste voor je op een rij gezet.

Wie heeft er als eerste bingo?

Autobingo is een leuk spel voor iedereen. Iedereen krijgt een kaart met daarop voorwerpen die je op of langs de weg kunt zien. Bijvoorbeeld een bus, een vrachtwagen, een boom of een paard. Wanneer je een van de voorwerpen van jouw kaart ziet, streep je deze door met de bijgeleverde stift. Degene die als eerste een rij afgestreept heeft, is de winnaar. Je kunt de stift na de tijd weer van de kaart afvegen zodat je het spel later nog een keer kunt spelen. Autobingo is geschikt voor zowel jonge kinderen als oudere kinderen.

Wie heeft er als eerst 4 op een rij?

4 op een rij is een erg bekend spel. Je speelt het spel met z’n tweeën, omstebeurt laat je een schijfje in het speelraam zakken. Wie als eerste vier schijfjes van dezelfde kleur op een rij heeft, is de winnaar van het spel. 4 op een rij is een vrij makkelijk spel, waardoor het ook door jongere kinderen te spelen is. Het spel is leuk om te spelen in de auto, maar wanneer je op je bestemming bent aangekomen is het nog steeds te spelen. 

Rara, wat ben ik?

Rara, wat ben ik? is een spel voor de hele familie. Iedereen krijgt een hoofdband op en hierop zet je een kaart. Op deze kaart staat wat je bent, dit kan echt vanalles zijn: een muis, een eend, een ijsje of een lepel. Door vragen aan elkaar te stellen, moet je erachter zien te komen wie of wat je bent. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. Net als 4 op een rij, kun je dit spel zowel onderweg als op je bestemming spelen.

Winkelwagen